snappcar.nl Ervaringen Lees Reviews , Vergelijk Prijs & Krijg Korting

Snappcar

Ooit bij stilgestaan dat de gemiddelde auto ongeveer 23 uur van de dag niet op de weg is en gewoon geparkeerd staat. Het is dus eigenlijk best wel zonde omdat het ervoor zorgt dat er ook veel meer voertuigen op de weg belanden. Maar wat als er nou een bepaalde werkwijze of systeem zou komen dat ervoor zou zorgen dat deze “ongebruikte” auto’s ook beschikbaar zou maken voor een breder publiek. Gewoon je geparkeerde auto kunnen verhuren aan iemand die het wel goed kan gebruiken? Gelukkig is dit idee overgenomen door Snappcar. Hier worden auto eigenaren en potentiele huurders bij elkaar gebracht en kan er dus een selectie worden gemaakt uit een geschikt voertuig tegen algemeen geldende voorwaarden.

Met Snappcar heb je zo een leuke huurauto in de buurt gevonden

Snappcar is dus een tussenpersoon die beide partijen bij elkaar brengt en er zeker ook op toeziet dat alles wel in orde is. Zo zijn alle personen die bij Snappcar geregistreerd zijn als huurders verplicht eerst een selectie procedure te ondergaan. Dit gebeurt middels de gegevens op hun rijbewijs. Ook dienen er eerst foto’s van het betreffend voertuig te worden opgestuurd . Nadat de selectie heeft plaatsgevonden wordt de auto geplaatst op de website van Snappcar en kunnen huurders er hun keuze maken.

Als huurder is het dus eenvoudig gaan op de website van Snappcar en zoeken naar een huurauto bij jouw in de buurt. Dankzij de foto’s kan je makkelijker een keuze maken. Voordat je echter toegang hebt tot alle informatie dienen ook huurders zich te laten registreren middels hun rijbewijs. Zo houdt Snappcar alle gegevens bij, van zowel de huurder als de verhuurder. De veiligheid van de klant en verhuurder staan immers voorop en zorgt Snappcar ervoor dat die zeker ook is gegarandeerd.

Nadat je een huurauto hebt geselecteerd dien je een huurverzoek in die de verhuurder eerst moet accepteren. Nadat het verzoek is geaccepteerd kan het verder contact worden gelegd. Het is verplicht dat er zowel een huur- alsook een verzekeringsovereenkomst wordt gesloten. In de huurovereenkomst staan de voorwaarden waarover er overeenstemming is bereikt terwijl de verzekering alle schade dekt ingeval van een ongeluk. De normale WA verzekering die elke auto nou eenmaal heeft zal namelijk niet van toepassing zijn wanneer die door een huurder werd bestuurd ten tijde van een ongeluk.

Betaal altijd vooraf tegen een afgesproken prijs

Je loopt geen risico dat er bij het ophalen van de huurauto je plots zal worden voorgeschoteld met andere voorwaarden. Snappcar zorgt ervoor dat de verhuurders zich houden aan de gemaakte afspraken waaronder ook de tarieven. De huurovereenkomst is ook bindend waardoor het terugvallen op de huurvoorwaarden niet van te pas zijn.

Het grootste voordeel van het zelf onderhandelen over de tarieven is dat je er als huurder rechtstreeks onderhandelt met de eigenaar van de auto. Je kunt hierdoor behoorlijk afdingen op de prijs en komt er dus zeker goedkoper van af dan het huren van een auto bij een verhuurbedrijf.

Ook het aanbod is er veel ruimer omdat elke auto eigenaar zich kan inschrijven bij Snappcar. Je kunt er zo ook heel aparte auto’s vinden alsook vrachtbusjes en zelfs campers. Een heel aparte collectie dus waaruit je zult kunnen kiezen.

Let wel op de vereiste voorwaarden

Elk bedrijf heeft zijn voorwaarden en zo is het ook bij Snappcar. De auto’s mogen dan wel geen eigendom zijn van het bedrijf, maar de verantwoordelijk rust er voor een groot deel wel. Alle deelnemende leden van Snappcar, zowel verhuurders als huurders, worden geregistreerd. Als huurder dien je ook minimaal 21 jaar te zijn en zal je de voorafgaande 2 jaren niet meer dan 2 schadeclaims moeten hebben. Ook zal je geen medicatie moeten gebruiken of over een lichamelijk handicap moeten bezitten die het rijgedrag negatief zal beïnvloeden.

De overige voorwaarden zijn te vinden op de website en wordt het aangeraden deze goed door te nemen alvorens over te gaan tot het huren van een auto.

Huur dus een auto via Snappcar en help dus elkaar omdat hierbij zowel de eigenaar (inkomsten van de huur) als de huurder (lagere tarieven en een ruime keuze) geholpen worden. Bovendien vindt je er altijd zeker een verhuurder op een locatie dicht bij jou.

 

Rate this post
(Visited 149 times, 1 visits today)
Voordelen
 • ook mogelijk je eigen auto te verhuren
 • altijd een geschikte auto beschikbaar
 • lage tarieven
 • Nadelen
 • grote concurrentie voor de verhuurders onderling
 • Snappcar Ervaringen
  4.3 Users (2 votes)
  Service4.5
  Aanbod4
  Voorwaarden4.5
  Prijs4
  What people say...Leave your rating
  Sort by:

  Be the first to leave a review.

  User Avatar
  {{{review.rating_comment | nl2br}}}

  Show more
  {{ pageNumber+1 }}
  Leave your rating

  Ervaringen
  4.3 Users (2 votes)
  Service4.5
  Aanbod4
  Voorwaarden4.5
  Prijs4
  What people say...Leave your rating
  Sort by:

  Be the first to leave a review.

  User Avatar
  {{{review.rating_comment | nl2br}}}

  Show more
  {{ pageNumber+1 }}
  Leave your rating

  Top 3 per categorie